Concordia cultureel 2022 & 2023

(wijzigingen en aanvullingen voorbehouden)

We bevinden ons nog altijd in de ”Corona” tijd, toch willen we met toepassing van eventuele richtlijnen van het RIVM, de avonden van Concordia Cultureel invullen. Wij geven geen handen maar begroeten u hartelijk bij het (weer-)zien.

En zo biedt “Concordia Cultureel” maandelijks een gevarieerd programma aan. Het zijn onderwerpen voor een brede doelgroep, daarnaast kunnen er diepgaande onderwerpen behandeld worden voor een meer geïnteresseerd publiek. Gezocht wordt steeds naar een toonaangevende spreker of een aansprekende activiteit. De diversiteit aan onderwerpen kan gerangschikt worden onder economie, gezondheid en voeding, toneel, kunst, cultuur, moderne en klassieke muziek, geschiedenis, literatuur, reizen, reisverslagen enz..

Ook voor het komende seizoen is een keuze gemaakt uit een aantal interessante onderwerpen.  En zijn er weer spannende, ontroerende of fascinerende films opgenomen. In oktober (in plaats van december) wordt aandacht besteed aan poëzie en muziek.

  • wijzigingen en aanvullingen voorbehouden, zie ook de Vrije Ruimte
  • December 2022 en januari 2023 is er geen programma i.v.m. eventuele Corona maatregelen.
  • De toegang voor de Concordia Cultureel avonden is vrij (tenzij anders vermeld), aan het einde van de avond wordt een vrijwillige bijdrage gevraagd ter bestrijding van de kosten.

Programma:

Concordia Maasdijk
9 februari 2023
Soof heeft eindelijk haar leven lekker op de rit. Ze is gelukkig, de Kooksoof loopt prima en de kinderen zijn groot en klaar om uit te vliegen. Soof houdt als vanouds alle ballen in de lucht, voor iedereen. Op het moment dat ze slecht nieuws krijgt, komt Sascha thuis en stelt haar verloofde voor. Het belooft een […]
Concordia Maasdijk
9 maart 2023
Fred Louter is een kenner van het gedachtengoed van Eckhart Tolle. Een interactieve lezing over Acceptatie en Commitment. Daarnaast leert hij ons meer over het leven en werk van één van de grootste spirituele leiders van onze huidige wereld, Eckhart Tolle, bekend van bestsellers “De kracht van het Nu” en “Een nieuwe aarde”.
Concordia Maasdijk
13 april 2023
De stichting Groener Maasdijk heeft, zoals de naam het al zegt, tot doel om Maasdijk groener te maken. De stichting bestaat nog niet zo lang maar heeft een primeur binnen gemeente Westland met het eerste Tiny Forest. Dit is een groene ontmoetingsplek waar het klimaat en de biodiversiteit in de wijk wordt verbeterd. Kom luisteren […]
Concordia Maasdijk
11 mei 2023
Sinds de 17e eeuw wordt in Nederland op topniveau porselein gemaakt. In de lezing komt de historie van de Porceleyne fles aan de orde maar ook op welke wijze het porselein momenteel gefabriceerd wordt. Geschiedenis en kunst in één avond. Deze lezing is onder voorbehoud.
Concordia Maasdijk
8 juni 2023
Cryptogeld is waarde in de vorm van een bedrag in cryptovaluta. Een soort digitale munteenheid die vaak gebruikt wordt als alternatief voor onze reguliere geldsoorten. ‘s Werelds bekendste cryptovaluta is de bitcoin. Is het nu werkelijk geld? En hoe betrouwbaar is dat? Leer er alles over tijdens deze lezing.
Geen evenementen gevonden!

Agenda