Stacks Image 78
Stacks Image 8
Concordia cultureel 2018 & 2019
(wijzigingen en aanvullingen voorbehouden)
“Concordia Cultureel” biedt maandelijks een gevarieerd programma aan. Het zijn onderwerpen voor een brede doelgroep, daarnaast kunnen er diepgaande onderwerpen behandeld worden voor een meer geïnteresseerd publiek. Gezocht wordt steeds naar een toonaangevende spreker of een aansprekende activiteit.

De avondinvulling heeft vaak een dubbel aandachtsveld, waarbij ontspanning niet vergeten wordt.
Dus niet alleen luisteren, maar ook zien, of proeven, of doen. De diversiteit aan onderwerpen kan gerangschikt worden onder economie, gezondheid en voeding, toneel, kunst, cultuur, moderne en klassieke muziek, geschiedenis, literatuur, reizen, reisverslagen enz., waarbij er altijd volop gelegenheid is elkaar te ontmoeten.

Voor het komende seizoen is een keuze gemaakt uit een aantal interessante onderwerpen waarbij een toonaangevende spreker een inleiding zal houden, aangevuld met muziek.
De maanden november en februari worden gebruikt om een spannende, ontroerende of fascinerende film te vertonen. In december wordt aandacht besteed aan poëzie en muziek.
Woensdag 12 sept 2018,

Nature's Pride,

hoe kon dit bedrijf zich zo ontwikkelen? Fred van Heyningen, CEO en alg. direkteur vertelt erover. Nature's Pride is leverancier van ruim 500 unieke groente- & fruitsoorten uit meer dan 70 landen. Van Ready-to-Eat en exoten tot de lekkerste bessen en off season producten. De kwaliteit van de producten is het resultaat van vele factoren. De passie van de teler, de betrokkenheid van de werknemers en de unieke expertise in het rijpen van fruit zijn het handelsmerk. Hoe zorgen zij ervoor dat ze altijd optimale kwaliteit leveren?
Aanvang 20.00 uur
Woensdag 10 oktober 2018

Filmavond "Wild"

familiefilm over de Veluwe van filmmaker Luc Enting. In 'Wild' vertelt de Veluwe zelf haar verhaal: ontstaan in de ijstijd en gegroeid naar een groots natuurgebied met een rijke verscheidenheid aan leven. In vier jaargetijden gebeurt veel op de Veluwe. Hoofdpersonen zijn een vos, een edelhert en een wild zwijn, die kinderen krijgen en overleven in de Nederlandse wildernis. We zien de Veluwe in al haar schoonheid en met alle uitdagingen die de seizoenen voor de dieren met zich meebrengen. Aan bod komen de buizerd, het everzwijn, het edelhert, de vos, de eik, het water en nog veel meer.
Aanvang 20.00 uur
Donderdag 15 november 2018

2018, Film: Geworteld in Westland


Jan-Willem van den Beukel is initiatiefnemer van het project ‘Geworteld in Westland’ . Wij laten u de verfilming van de voorstelling van dinsdag 30 januari 2018 zien, gemaakt door RITV. In deze film neemt rasverteller Jan Buskes u mee door de geschiedenis van Westland aan de hand van zes thema's zoals het transport, de bouwbedrijven, de horeca- en recreatiesector, de middenstand, de kassenbouw en de tuinbouw. Ondersteund door foto's en ander historisch materiaal vertelt hij over de bedrijven, ondernemers en werknemers die Westland maakten tot wat het nu is. Verhalen en anekdotes van mensen uit uiteenlopende werkgebieden.
Aanvang 20.00 uur
Donderdag 13 december 2018

Midwinteravond poëzie en muziek

Gé Ansems brengt de vertelvoorstelling “De Slangfluit”, waarbij hij zichzelf begeleidt op de tindissel en de accordeon. Hij brengt u in Ierse sferen in een Ierse pub. Samen met zijn collegadichter brengt hij sfeer in deze donkere decembermaand. Cantororganist Gerard Bal en fluitiste Lia Bal laten u genieten van hun Ierse muziekkeuze.
Aanvang 20.00 uur
Woensdag 16 januari 2019

Filmavond

nog nader te bepalen.
Vrijdag 15 februari 2019,

PopKwis


op deze interactieve avond wordt voor het tweede jaar, onze culturele kennis op proef gesteld. In teamvorm of individueel speelt u mee in deze popkwis. De hedendaagse popmuziek zal aan bod komen maar ook zeker de muziek uit de jaren ‘60 , ‘70 en ’80 van de vorige eeuw. Laat je hersens kraken! Garant voor vele ehhhhhhhh, wie zong dat ook al weer en: “ ik kan er fff niet op komen “. Een avond vol gezelligheid. De vragen worden in rubrieken aangeboden en zodoende is er voor elk wat wils. Leuk voor jong en oud zeker wanneer zij een team vormen.
Aanvang 20.00 uur
Donderdag 14 maart 2019

Ivo van Woerden,

Ivo van Woerden (1979) is freelance onderzoeksjournalist en vertelt over zijn leven als schrijver. Hij werkte voor onder andere Vrij Nederland, de Volkskrant, Algemeen Dagblad, Humo en De Morgen. Van 2010 tot 2012 was hij redacteur bij HP/De Tijd. Van hem verschenen de boeken “Undercover in de ouderenzorg” en ”Het drama van Alphen”. In 2015 won hij de Gouden Freelancer Award 2014/2015. Hij krijgt de prijs voor de beste door freelancers geproduceerde journalistieke verhaal voor zijn longread “The Great Marc Evers”. Het Trio van Jasper Luyendijk zorgt voor de omlijstende jazzy muziek.
Aanvang 20.00 uur
Woensdag 10 april 2019

Cindy van den Bos,

eigenaresse van “BIEFIT” vertelt over gezonde voeding en voedingssupplementen. De orthomoleculaire voedingsleer over het effect van voedingsstoffen - of het gebrek daaraan - op je gezondheid, wordt u duidelijk. Gezonde, biologische voeding; glutenvrije voeding; lactosevrije voeding; suikervrije voeding; babyvoeding; voedingssupplementen; homeopathische middelen; fytotherapeutische middelen en natuurlijke cosmetica komen aan de orde. Het motto van BIEFIT is 'feed the loved': Voedt de mensen die je liefhebt - dus ook jezelf - met goede voeding. Gezonde voeding maakt dat je je goed voelt in je lichaam en je geest.
Aanvang 20.00 uur
Donderdag 16 mei 2019

De Natuur in het Rotterdamse Havengebied,

Robbert Wolf is natuur- en milieuadviseur bij het Havenbedrijf Rotterdam, Europa’s grootste haven- en industriecomplex. Robbert neemt u mee op een verrassende ontdekkingstocht door de natuur van de Haven. Heeft de natuur zich naast de industrie ook kunnen ontwikkelen? Er zijn al veel projecten gestart zoals het project Groene Poort, hier zijn de havenoevers gevitaliseerd en hebben de vogels en vissen een prachtige plek gekregen om uit te rusten en te eten. Maar het visitekaartje voor de Rotterdamse haven zijn toch wel de zeehonden die sinds vijf jaar verblijven op het strandje van een kunstmatig eilandje van 1,7 hectare.
Aanvang 20.00 uur
De toegang voor de Concordia Cultureel avonden is vrij (tenzij anders vermeld), aan het einde van de avond wordt een vrijwillige bijdrage gevraagd ter bestrijding van de kosten.

Contact

Gegevens

Concordia Maasdijk
Maasdijk 40
2676 AE Maasdijk
info@concordiamaasdijk.nl

Locatie