Stacks Image 78
Stacks Image 8
Concordia cultureel 2018
(wijzigingen en aanvullingen voorbehouden)
“Concordia Cultureel” biedt maandelijks een gevarieerd programma aan. Het zijn onderwerpen voor een brede doelgroep, daarnaast kunnen er diepgaande onderwerpen behandeld worden voor een meer geïnteresseerd publiek. Gezocht wordt steeds naar een toonaangevende spreker of een aansprekende activiteit.

De avondinvulling heeft vaak een dubbel aandachtsveld, waarbij ontspanning niet vergeten wordt.
Dus niet alleen luisteren, maar ook zien, of proeven, of doen. De diversiteit aan onderwerpen kan gerangschikt worden onder economie, gezondheid en voeding, toneel, kunst, cultuur, moderne en klassieke muziek, geschiedenis, literatuur, reizen, reisverslagen enz., waarbij er altijd volop gelegenheid is elkaar te ontmoeten.

Voor het komende seizoen is een keuze gemaakt uit een aantal interessante onderwerpen waarbij een toonaangevende spreker een inleiding zal houden, aangevuld met muziek.
De maanden november en februari worden gebruikt om een spannende, ontroerende of fascinerende film te vertonen. In december wordt aandacht besteed aan poëzie en muziek.
Woensdag 17 januari 2018

SING ALONG

filmavond, WEST SIDE STORY, verfilming van een Amerikaanse musical. Het verhaal speelt in Manhattean, jaar 1957. De Pools/Amerikaanse en de Puerto Ricaanse straatbende in de Upper West Side van New York strijden om de macht in de straten. De rivaliserende Jets en Sharks nemen het tegen elkaar op. Tijdens de strijd worden de Jets-
leider en het zusje van de Sharks-leider, Maria, verliefd op elkaar. Het is een van de grootste
liefdesverhalen aller tijden, met nog steeds actuele thema's als racisme en immigratie. Deze grote
klassieker uit 1961 is gebaseerd op de tragedie Romeo en Julia van Shakespeare. Bekende musical
nummers zijn: Maria, America, Tonight, Gee, Officer Krupke, I Feel Pretty.

Aanvang 20.00 uur
Donderdag 15 februari 2018

PUBKWIS.


Op deze interactieve avond wordt onze culturele kennis op proef gesteld. In teamvorm of individueel speelt u mee in deze pubkwis. De hedendaagse popmuziek zal aan bod komen maar ook zeker de muziek uit de jaren ‘60 , ‘70 en ’80 van de vorige eeuw. Maak een team van twee personen en laat je hersens kraken. Garant voor vele ehhhhhhhh, wie zong dat ook al weer en: “ ik kan er fff niet op komen “. Maar meer nog dan dit, een avond vol gezelligheid. De vragen worden in rubrieken aangeboden en zodoende is er voor elk wat wils. Leuk voor jong en oud zeker wanneer zij een team vormen, op die manier ben je zeker een kandidaat voor de eindzege.

Aanvang 20.00 uur
Donderdag 8 Maart 2018

Westlandse architect Adrianus Dessing, door ir. Piet van der Valk.

Op 23 november 1883 werd Adriaan Dessing geboren in de Herenstraat in Naaldwijk. Hij was afkomstig uit een timmerman-aannemer-architectenfamilie. Hij werd een succesvol architect met veel ontwerpen van zijn hand o.a. de veilingen (groenteveiling Naaldwijk), de scholen (OLS in Maasdijk en Bernadetteschool) en veel karakteristieke woonhuizen in het Westland, ook een deel van de wijk Cruisbrouck. In 1910 werd hij benoemd tot gemeente-achtitect van Naaldwijk. Een boeiende avond over het Westland.

Aanvang 20.00 uur
Donderdag 12 april 2018

GOLDEN OLDY filmavond, “UNA GIORNATA PARTICOLARE”.


Het verhaal vertelt van een onmogelijke liefde. Terwijl heel fascistisch Rome op 8 mei 1938 uitloopt om de eerste ontmoeting tussen Hitler en Mussolini bij te wonen blijft Antonietta ( Sophia Loren ) alleen achter. In haar gebouw ontmoet ze Gabriele ( Marcello Mastroianni ), een homoseksuele journalist. Haar dag wordt opgefleurd door deze ontmoeting en in de loop van de dag ontstaat tussen hen een intieme band. Tegen de achtergrond van de keiharde radio verslaggeving van de parade die door de ramen binnenwaait, beleven de twee een bijzondere romance.

Aanvang 20.00 uur
Woensdag 9 mei 2018

Avond ter herinnering aan de start van de 2e Wereldoorlog.
De invulling wordt nog nader bekend gemaakt. Aanvang 20.00 uur
De toegang voor de Concordia Cultureel avonden is vrij (tenzij anders vermeld), aan het einde van de avond wordt een vrijwillige bijdrage gevraagd ter bestrijding van de kosten.

Contact

Gegevens

Concordia Maasdijk
Maasdijk 40
2676 AE Maasdijk
info@concordiamaasdijk.nl

Locatie